ဒီမွာမေလးဆိုင္ေတြမွာေတာ႔ ပဲပုတ္ကို သၾကားနဲနဲထည္႔ေၾကာ္ ၿပီး ငါးေသးေသးေၾကာ္တုိ႔၊ ေၿမပဲေၾကာ္တုိ႔ေတြနဲ႔ စားၾကတာၿမင္ဖူးပါတယ္။ တစ္ခါမွေတာ႔ မၿမည္းဖူးပါဘူး။ အိမ္မွာဘဲ စိတ္ၾကိဳက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မ်ားမ်ားနဲ႔ခ်က္စားလုိက္ပါတယ္။ ဒါကအိမ္မွာခ်က္တဲ႔ပံုစံပါ။ တကယ္႔ရွမ္းၿပည္က ခ်က္တဲ႔ပံုမ်ိဳးနဲ႔ တူခ်င္မွတူမွာပါ။ စိတ္ကူးေပါက္သလုိခ်က္ထားတဲ႔ ပဲပုတ္ခ်က္ပါေနာ႔။
- Tempe ပဲပုတ္ ၁ ထုတ္ (ကတ္ေက်းနဲ႔ ေသးေသးညွပ္ထား)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၅ လံုး (ပါးပါးလွီးထား)
- ငါးပိ နဲနဲ
- ပဲငံပ်ာရည္ စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖူ ရမႊာ (ေထာင္းထား)
- ငရုပ္သီးေတာင္ အနီအေသး (အစပ္စားႏိုင္သေလာက္ထည္႔ပါ)
ဆီစားပြဲဇြန္း ၆ ဇြန္းေလာက္ကို ပူေအာင္တည္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴထည္႔။ ၾကက္သြန္အနားေလးေတြ နဲနဲၾကြပ္စ ၿပဳရင္ ငါးပိ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ ၿပီး ႏူးေအာင္တည္ပါ။ ၿပီးမွ ပဲပုတ္ထည္႔ ဆား၊ပဲငံပ်ာရည္၊ ငရုပ္သီးေတာင္႔ နဲ႔ ေရနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆီၿပန္ရင္ရပါၿပီ။
2 comments:
like
ပဲသိုး သုပ္ ကုိ သြား သတိရတယ္ဗ်ာ း)
Post a Comment