Sunday, August 22, 2010

ခရမ္းသီးအမဲသားႏွပ္ (Sauteed Beef with Eggplant and Red Chili)


ဟင္းအသစ္ေလးတမ်ိဳးပါ။ ခ်က္ရတာလည္း လြယ္ၿပီး အရမ္းအရသာရွိပါတယ္။ စမ္းၾကည္႔ၾကပါေနာ္။
  • ခရမ္းသီးတစ္လံုးကို ပါးပါးေလးေတြလွီးထား၊
  • အမဲသားအေၾကသားကို ဆား၊ ၾကက္သားမွဳန္႔နဲ႔ နယ္ထား၊
  • ၾကက္သြန္နီ အေသးတစ္ဥ နဲ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃ မႊာ၊ ဂ်င္းလက္တဆစ္ေလာက္ကို ၾကိတ္ထား။
  • ငရုပ္သီးေတာင္႔ပြ အနီေရာင္ကိုခပ္ၾကီးၾကီးလွီးထား။
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေသးတစ္လံုးကိုလည္း ခပ္ေသးေသးလွီးထားလုိက္ပါ

ဆီ စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္းေလာက္ကို အရင္သတ္၊ ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီ၊ဂ်င္းထည္႔ၿပီး ႏြမ္းေအာင္ ခဏတည္ထားပါ။ ၿပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ ၿပီး ေၾကေအာင္ေမႊေပးပပါ။၊ ခဏၾကာရင္ အမဲသား၊ ခရမ္းသီးထည္႔၊ ငရုပ္သီးထည္႔၊ ပဲငံပ်ာရည္တစ္ဇြန္းထည္႔ ၿပီး ခဏတည္ထားပါ (ၾကားထဲမွာ မၾကာမၾကာေမႊေပးပါ) ဆီၿပန္ရင္ ရပါၿပီ။

No comments: