Friday, July 9, 2010

Butter Milk Scones

တေန႔ည ၉ နာရီေလာက္မွာ မုန္႔လုပ္စားခ်င္တဲ႔ စိတ္ေပၚလာတာနဲ႔ ၿမန္ၿပီးလုပ္ရလြယ္တဲ႔ scones ေလးေတြလုပ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ တစ္ခါတစ္ေလဒီလုိပါဘဲ စိတ္ကူးေပါက္ရင္ေပါက္သလုိ ည၁၀နာရီေလာက္မွာမွ မုန္႔ထလုပ္ၿဖစ္တာေတြလည္းရွိပါတယ္။ မုန္႔လုပ္တာက လည္း mood ၀င္မွ လုပ္လုိ႔ေကာင္းတာမဟုတ္လား။ မယံုမရွိပါနဲ႔။ သူလည္းစာက်က္သလုိပါဘဲ။ ကဲပါေလ အဲဒါနဲ႔ဘဲ မုန္႔လုပ္စားၿဖစ္တယ္ဆုိပါေတာ႔။ ၁နာရီအတြင္းမွာပဲ မုန္႔လုပ္ၿပီးသြားပါတယ္။ အမွန္မွာ oven ၾကီးၾကီးသာဆိုရင္ အဲေလာက္ေတာင္မၾကာပါဘူး။ အိမ္က oven ကေသးေတာ႔ ၃ခါ ခြဲလုပ္ေနရလုိ႔ ၾကာသြားတာပါ။ ဘာပဲၿဖစ္ၿဖစ္ မုန္႔ဖုတ္ၿပီးသြားရင္ေတာ႔ ေပ်ာ္တာေတာ႔ အမွန္ပါဘဲ။

Ingredients
  • Cake Flour - 200g
  • Baking Powder- 2 teaspoons
  • a pinch of salt
  • Castor Sugar - 2 1/2 tea spoon
  • Milk -100ml
  • Butter - 50g

လုပ္နည္း
  1. ဂ်ံဳ/ပြေဆး/ဆားကို ဇကာ စစ္ထားပါ။
  2. ေထာပတ္ကို ေလးေထာင္႔ အတံုးေသးေသးေလးေတြတံုးၿပီး ခုနက ဂ်ံဳအေရာထဲကို ထည္႔ေပးပါ။ ေထာပတ္က ေအးရပါမယ္။ ၿပီးရင္ ခက္ရင္းေလးနဲ႔ ဂ်ံဳနဲ႔ ေထာပတ္ခဲေလးေတြေရာ ၿပီး အဖတ္အဖတ္ေလးေတြၿဖစ္လာတဲ႔ အထိ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ေထာပတ္ေပ်ာ္လို႔မရပါ။ ေပ်ာ္ခါနီးဆိုရင္ ေရခဲေသတၱာ ထဲကို ၅ မိနစ္ေလာက္ၿပန္ထည္႔ၿပီး မွ ဆက္ေမႊပါ။
  3. ၿပီးရင္ ႏို႔ထည္ၿပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ။ ဂ်ံဳကို ခဏေတာ႔ နယ္ေပးရပါမယ္။ အရမ္းေတာ႔ မၾကာပါေစနဲ႔ ။ ၾကာရင္မာသြားပါလိမ္႔မယ္။ 30sec ေလာက္ဆုိရပါၿပီ။ ရိုးရိုး ဂ်ံဳမွဳန္႔ဆုိရင္ေတာ႔ 10sec ေလာက္ပဲနယ္ေပးပါ။
  4. ၿပီးရင္ cutter နဲ႔ၿဖတ္ ၿပီး ၁၉၀ ဒီဂရီ မွာ ၁၃-၁၅ မိနစ္ေလာက္အထိဖုတ္ေပး ရင္ရပါၿပီ။

ေထာပတ္ နဲ႔ ဂ်ံဳအေရာ မနယ္ခင္
0ven ထဲမထည္႔ခင္
စားဖို႔အသင္႔ၿဖစ္ပါၿပီ။

No comments: